Een paar jaar geleden, toen ik pas gestart was met fotografie en op " Road Trip" ging, schreef ik regelmatig een blog. Nu is het al te lang geleden. Ondertussen heb ik een andere website en staan de oude blogs niet meer online.
Ik ben niet echt een schrijver, meer een beelddenker, maar ik hou er wel van om dingen te delen met anderen.

Dus.... nieuwe poging op de nieuwe site en in dit nieuwe jaar.

Het allerleukste

Het allerleukste aan mijn werk als fotograaf is dat er steeds weer nieuwe ontmoetingen en ervaringen bijkomen.
Sommige klanten komen vaker en gaan bij mijn vrienden of kennissen horen. 


De eerste trouwreportage van dit jaar
Volgende week staat de eerste trouwreportage van dit jaar op de planning. Al wordt het sowieso een mooie dag, we duimen voor droog weer en wat wolken. Gelukkig hebben we natuurlijk ook toffe plannen gemaakt voor het geval dat het zou regenen. Het draaiboek ligt klaar, we hebben elkaar al even gezien en gesproken... er zitten al wat plaatjes in m'n hoofd. 


Vooruitkijken

Als het terug langer licht wordt en de temperatuur stijgt, kunnen we weer uit de studio en richting het prachtige licht aan het water. De eerste shoots staan al gepland en dat geeft een fijn gevoel. Ik ben er wel weer aan toe, aan de zon. Daar zal ik niet de enige in zijn. Maar eerst staat er voor ons nog een prachtige reis gepland, naar de kou. We gaan naar Lapland! Ik hoop natuurlijk enorm op het Noorderlicht! Het levert mij ook een dilemma op. Welke camera gaat er mee en durf ik dat aan met die temperaturen daar. Het zijn luxeproblemen hoor, dat realiseer ik me heel goed. Zoals "m'n pet" nu staat, gaan mijn camera's niet mee, maar wel de Sony met vaste lens die ik voor Leen heb gekocht vorig jaar. Het doet een beetje pijn in mijn fotografie hart, maar ik durf het niet aan.....

Er gaat ook een GoPro mee voor wat actiebeelden. Die had ik al lang op mijn verlanglijstje staan, want daar kan je ook mee in het water fotograferen. Van de zomer dus foto's van half in en half boven het water. Ik zie het al voor me! Lijkt me super gaaf voor mijn project "(wo)men of the Scaldis".


Ontwikkelingen

Ik geniet van alle ontmoetingen en contacten met mensen, maar de natuur trekt me ook. Volgende week start ik met een cursus op het gebied van natuurfotografie. De cursus is gericht op het vinden van een eigen signatuur. Fotografie is een vak waarin je nooit uitgeleerd bent en dat vind ik er heel leuk aan. Je beste foto, die moet je altijd nog maken....

 

Share by: